TEFAF MAASTRICHT 2020

7 – 15 MARCH 2020

STAND 437

bronze figure of goddess mut

PAN AMSTERDAM 2019

24 NOVEMBER – 1 DECEMBER 2019

STAND 79

Kunsthandel Mieke Zilverberg, stand 79

PAN AMSTERDAM organiseert de jaarlijkse beurs voor kunst, antiek en design en dit jaar vormen Mieke Zilverberg en Jimmy Nelson hier weer een mooi duo. Mieke en Jimmy tonen beiden hun liefde voor de mens in deze tentoonstelling over culturele rijkdom die ooit was en nog steeds is in de wereld van vandaag.

Egyptian large bronze seated cat

Mieke Zilverberg

Mieke Zilverberg is de enige in Nederland die gespecialiseerd is in archeologie en antieke munten uit de Oudheid. Sinds 1990 toont haar galerie een fraaie collectie archeologische voorwerpen uit de Oudheid. Daarnaast is Mieke sinds 1984 de expert op dit vakgebied voor het populaire televisieprogramma “Tussen Kunst & Kitsch”. In 2004 ontving zij een Koninklijke Prijs (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) voor het in beeld brengen van de archeologie bij het grote publiek.

“Mijn fascinatie voor de oudheid is al jong ontstaan. Archeologische kunst is zo magisch voor mij. Als ik een Romeinse gouden ring met granaat uit de eerste eeuw aan mijn vinger heb, krijg ik helemaal de bibbers. Ik maak mij dan een voorstelling van de Romeinse dame die hem ooit heeft gedragen en mijn fantasie neemt mij mee terug naar die tijd.”

Mieke Zilverberg, klassiek archeologe 

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson De Nederlands-Britse fotograaf Jimmy Nelson is internationaal bekend om zijn iconische boeken Before They Pass Away (2013) en Homage to Humanity (2018). Jimmy Nelson reist al meer dan 30 jaar de wereld rond om inheemse gemeenschappen te bezoeken en te portretteren in hun adembenemende schoonheid en traditionele uiterlijke verschijningen. Met zijn indringende foto’s en de Jimmy Nelson Foundation wil hij mensen bewust maken van culturele diversiteit en de mate waarin deze wordt bedreigd door voortschrijdende technologie en globalisering.

“Deze artistieke documentatie is een manier om het vuur en de trots binnen en voor de inheemse bevolking weer aan te wakkeren, om wederzijds respect voor alle mensen te creëren en om toekomstige generaties over de hele wereld in staat te stellen hun cultureel erfgoed te belichten”

Fotografische artiest Jimmy Nelson

PAN AMSTERDAM

24 Nov – 01 Dec 2019

Openingstijden

24 – 27 november 12 – 21 uur

28 – 1 december 12 – 18:00 uur

Locatie

Amsterdam RAI, Hall 8, Europaplein, 1078 GZ Amsterdam

Stand 79